Aciuer Aciuer
Aciuer

SCUOLA DI MADRELINGUA

SCUOLA DI MADRELINGUA

Kedves Szülők/Érdeklődők!
A múlt vasárnapi Mikulás ünnepséggel egyben lezárult a Bolognai Magyar Iskola első tanítási féléve, amelynek apropóján szeretnénk pár gondolatot megosztani Veletek/Önökkel.
Úgy hisszük, mindannyiunk nevében mondhatjuk, hogy nagy, kíváncsisággal teli várakozással, és örömmel indultunk neki ennek a közös élménynek. Örömmel, hiszen szülők és tanárok közös vágya volt, hogy tegyünk valamit anyanyelvünk megőrzéséért, aminek legnagyobb lehetősége a gyermekek oktatása, tudásunk átadása a jövő generációjának. Hogy ez a szándék sokunkban él, az nyilvánvaló volt az iskola iránti nagyfokú érdeklődésből, ami ösztönzést adott nekünk, tanároknak is. És kíváncsian is vártuk, mivel mindannyiunk számára egy új kezdeményezésről volt szó, ami sok lehetőséget, de egyben nehézséget is rejt magában. Az oktatóanyag összeállításán, és beszerzésén túl, szükség volt a megfelelő helyszínek és időpontok megtalálására is. És persze mindebben figyelembe véve – amennyire lehetett ebben a kezdeti időszakban – a különböző korú, és nyelvi szintű gyerekek igényeit.
A szeptember óta eltelt idő nem sok, de az együtt töltött négy alkalom lehetőséget adott arra, hogy megismerjük a gyerekeket, ők is kicsit jobban összeismerkedjenek, és legfőképp, hogy tisztább képet kapjunk további feladatainkról. Mi pozitív tapasztalatokkal, élményekkel zárjuk ezt a félévet, és szeretnénk, ha azok, akik eddig már résztvettek az iskolában tudnátok, hogy mennyire értékeljük az erőfeszítéseiteket, hiszen nélkületek, a gyerekek nélkül, nem létezhetne az iskola. Mindemellett nagyon fontosnak tartjuk elmondani, hogy továbbra is számítunk a Ti pozitív hozzáállásotokra, bizalmatokra és konstruktív javaslataitokra, amelyek alapvető feltételei az iskola sikerének.
Ezúton szeretnénk meghívni minden szülőt és érdeklődőt a december 19-én, 11.00 órakor tartandó Szülői Értekezletre, ahol elmondjuk majd az eddigi tapasztalatainkat, a jövőre vonatkozó terveinket, és természetesen kíváncsian várjuk a Ti észrevételeiket, kérdéseteiket.
A Bolognai Magyar Iskola tanárai